Kárpát Gyöngye

Egyedi ásvány- és gyöngyékszerek

3 soros Torokcsakra nyaklánc 6 mm

Cikkszám:
CK-3856

Ár: 21 800 Ft

Készlet: 1 db.

A lánc kövei: fazettált hegyikristály, kalcedon és lápisz. A kövek "A" minőségűek!   A lánc nemesacél, állítható hosszúságú,  40 cm - 55 cm

Lápisz: A lazurit a maga sokoldalú hatásával a legismertebb kövek közé tartozik. Sugárzása miatt gyakran szinte misztikus kőnek tartják. Hajproblémák, hajhullás esetében is alkalmazzák. Szabályozza a mirigyek működését. A hallást is javítja. Csökkenti a magas vérnyomást és a beteges szívverést. Gyulladáscsökkentő, enyhíti a fejfájást. Segíthet epilepszia, sclerosis multiplex esetében is. Nyugtatólag hat az idegekre. Félelmek, depresszió ellen egyaránt alkalmazható. A homlok- és a torokcsakra köve.

Több hasonló elnevezést is használunk erre az ásványra : Lápisz lazuli, lazúrkő, lápisz. Az elnevezés eredetileg kék követ jelentett, sajnos könnyen összetéveszthető a Szodalittal, a Dumortierittel és nagyon sok utánzata van, egyéb kerámia anyagokból. Az igazi Lazurit többnyire kék színű, láthatunk benne sárgásszürke dolomitot, aranysárga piritet. 

A lazurit is porózus kő, nem szabad vízzel érintkeznie!

nyugati csillagjegy:  nyilas, kos, oroszlán, szűz, bak, halak

A kalcedon főleg a torokcsakra területén fejti ki hatását, e tájék betegsége és zavarai esetén alkalmazzák. Gyógyítja a légúti megbetegedéseket, a pajzsmirigy betegségeit. A mentális problémák, mint dadogás és egyéb beszédzavarok is a kalcedontól javulnak. A torok területén jelentkező blokádokat felszámoló hatása miatt e kő ragadványneve: „a szónokok köve”. Ezen kívül különféle szemproblémák és zöldhályog ellen használják. Emlőráknál befolyással van a sejtekre. Leapasztja a szövetek vizesedését (ödéma). A belső elválasztású mirigyekre és az anyagcserére gyakorolt hatása révén cukorbeteg számára is ajánlott, mivel szabályozza a vércukor szintet. Segít legyűrni a frontérzékenységet, használják epilepszia ellen is. Segít lelki traumák feldolgozásában is.

Kvarcféleség, a sávos szerkezetű achátok közül a világoskék színűek a kalcedonok, van nem sávos változata is. Ebbe a csoportba sorolják szakértők a színváltozatait : krizopráz, karneol, ónix, szárder.

nyugati csillagjegy: ikrek, rák, szűz, nyilas, bak

Hegyikristály: A  legerősebb kristály a gyógyhatások terén. Fokozza az összes többi kő hatását, erősíti a test összes funkcióját, kiegyensúlyozó hatást gyakorol a lélekre. A legismertebb gyógykövek egyikének számít. Tiszta energiája minden más energiát mozgásba hoz. 

Ezeket is ajánljuk

?>