Egyedi ásvány- és gyöngyékszerek

Változtasson az élete minden területén gyógyító ásványokkal!

Mi rejlik a gyógyító ásványokban? Elsőre meglepő lehet, hogyan változtathat az életén ásvány ékszerek viselésével, díszként szolgáló kristályok segítségével, de választ kaphat minden kérdésére. Az ásványok világa tele van érdekességekkel. Sokan nem is gondolják, hogy mennyi mindenre érdemes figyelmet fordítani.

Miért érdemes a kristályok gyógyhatásairól minél többet tudni?

A kristályokat ősidők óta ismerik az emberek, és használják az egyensúly megteremtésére, gyógyításra. Egészen hétköznapi módon is a segítségére lehetnek, ezért előnyös róluk minél több információt megtudni.

A malachit például nagy koncentrációban tartalmaz rezet, ami támogatást nyújt a gyulladások csökkentéséhez. Célszerű tehát a malachitot ékszer, akár karkötő formájában viselni, ami kiváló hatást gyakorol az izmokra, az ízületekre. Hogyan lehetséges ez? A gyógyító ásvány úgy hat, mintha rézből készülne, és rezet tud a szervezet magába szívni.

Vannak gyógyító ásványok, amelyek energiával töltenek fel, nyugtatóan hatnak, fájdalmat csillapítanak. Fizikai, lelki és szellemi szinten is kifejtik jótékony hatásaikat, amelyekről megéri minél többet tudni. Nem csak a tünetek enyhítéséhez járulhatnak hozzá, hanem a kiváltó okra is gyakorolhatnak hatást.

Önmagának, a családtagjainak és a barátainak is segíthet a jól megválasztott, célnak megfelelő gyógyító ásvánnyal. Felfedezhet egyszerű módszereket, amelyeknek köszönhetően kihasználhatja a kristályok energiái által kínált előnyöket.

A gyógyító ásványok új dimenziót adhatnak az életének, színesebbé teszik a mindennapokat. Általuk egyre közelebb érezheti magát a Föld energiáihoz, a gyógyító rezgésekhez.

Hogyan kapcsolódnak az ásványok az élet különböző területeihez?

Rengeteg mindenben lehetnek segítségére a kristályok. Az élet különböző területeit erősítheti velük, ha tudja, pontosan melyik gyógyító ásványt mikor célszerű választani. Minden kilátástalannak tűnő helyzetet megoldhatnak, ugyanis a rezgésükkel helyrehozzák a hibás energiákat.

A tennivalókkal zsúfolt mindennapok, és a stresszes életmód hatására könnyen felborulhat a testi és lelki egyensúly, ami kisebb vagy nagyobb problémákhoz vezethet. Az egészség mindenki számára fontos, és sokkal jobb a megelőzésre figyelmet fordítani, mint a kialakult betegségeket meggyógyítani. Bárki számára elérhetőek a gyógyító ásványok, amelyek viselésével, vagy az otthon történő elhelyezésükkel jelentős mértékben tehet a kiegyensúlyozott élet kialakításáért és fenntartásáért.

Többek között miben lehetnek nagy segítségére?

 • a családi harmónia helyreállításában,
 • a nyugodtabb alvásban,
 • a szerelem bevonzásában és a meglévő párkapcsolat boldogságának erősítésében,
 • az ivóvíz, az ételek tisztításában,
 • a védelmezésben,
 • a negatív energiák, az átkok megszüntetésében,
 • a fájdalom, a különböző betegségek enyhítésében, gyógyításában,
 • az eredményesebb munkavégzésben, a kedvezőbb gazdasági helyzet elérésében.     

Fordítson időt a megfelelő gyógyító ásvány megtalálására!

Ha szeretne olyan kristályokat, amelyek tökéletesen illenek Önhöz, jó ötlet a megérzésére, a vonzás törvényére hagyatkozni. Amennyiben viszont igyekszik változást elérni, a jelenlegi problémákat megszüntetni, akkor nem mindig elég csak tetszés szerint választani.

Jobb eredményt lehet elérni a tudatos hozzáállással, olyan gyógyító ásványok keresésével, amelyek megoldást jelenthetnek a gondokra. Előfordulhat, hogy pont azok a termékek nyújtanak erre lehetőséget, amelyeket ránézésre elutasít. Ezek hordozhatnak olyan rezgéseket, amiket elnyom, így a felszínre kerülhetnek, és megoldódhatnak a problémák.

Annak érdekében, hogy az adott betegség gyógyításához, probléma elhárításához sikerüljön a legmegfelelőbb kristályt beszerezni, tanácsos a tünetektől ezek eredetének mélyebb okáig eljutni. Minden gyógyító ásvány esetében tájékozódhat arról, hogy mely területekre fejti ki leginkább a pozitív hatást.

Hasznos tippek a megfelelő választáshoz:

 • A természete, a hangulata változik, ezért nem biztos, hogy minden nap ugyanarra a gyógyító ásványra lesz szüksége.
 • Tájékozódhat arról, hogy mely termék melyik csillagjegyhez van rendelve, de ez nem jelenti azt, hogy kizárólag csak az adott jegy szülötteinek nyújtanak támogatást.
 • Érdemes a testre és lélekre gyakorolt hatásokról egyaránt olvasni, nem csak az adott problémákra összpontosítani.
 • Fontos önmaga előtt felfedni, hogy mi a gondja gyökere, mi váltotta ki a nehézséget.

Ha először nem tud dönteni, akkor sem kell kétségbe esni. Nagyon hasznos a széles kínálatot megtekinteni, biztos, hogy rálel a kedvenceire. Megéri a tájékozódásra időt fordítani, hiszen így találhatja meg a legtökéletesebb gyógyító ásványokat, amelyek valóban segítenek a kellemetlenségek megszüntetésében, elkerülésében. Emellett pedig a fontos információkat később kamatoztathatja, bármikor adhat tanácsot másoknak is.

Az ásványok gyógyhatásai a szervezetre

A kövek a növényekhez hasonlóan különböző frekvenciájú rezgéseket juttatnak ki. Fontos, hogy ezt figyelembe vegye, így a szerveket könnyen harmonizálhatja hasonló rezgéseket kiváltó kristályokkal. A betegségek oka lehet a saját negatív gondolkodás, környezet, a kellemetlen érzéseket kiváltó emlékek rendszeres felidézése is. Érdemes mindezeken elgondolkodni, és az ok megszüntetésére koncentrálni.

A gyógyító ásványok pozitív rezgései támogatást nyújtanak a rossz beidegződések feloldásához. Betegségek esetén nem helyettesítik a szakorvosi ellátást, kiegészítő terápiaként válhatnak előnyére.

A Föld kincsei segítik az emberiséget abban, hogy megőrizhesse az egészségét, visszataláljon a természethez, és boldogabb életet tudjon élni. Minden egyes kristály jótékony hatást fejt ki, mindegyikük más téren lehet a segítségére, ezért érdemes minél többet megtudni róluk. Megéri ezt a kiváló lehetőséget kihasználni, és többféle gyógyító ásványt is megvásárolni. 

Nem csak a felnőttek körében, hanem a gyermekek számára is célszerű a gyógyító ásványokat alkalmazni, mivel természetes anyagról van szó, a mellékhatások kizárhatóak, az eredményesség pedig bizonyított több oldalról is.

Ha természetgyógyászattal, vagy bármilyen más gyógyító tevékenységgel foglalkozik, érdemes az ásványok sorából választani. A kezelőhelyiségben elhelyezett kristályok közömbösíthetik a negatív energiákat, és elősegítik a kezelések eredményességét. A különféle problémákkal, betegségekkel jelentkező vendégek negatív kisugárzásaival szemben védelmet is biztosíthatnak.

Néhány példa a gyógyhatásokra az ismeretek és a tapasztalatok alapján:

Rózsakvarc: A szívcsakra legfontosabb köve, segít a lelki terhek megszüntetésében, az erek erősítésében, a szeretet, a romantika fokozásában. Az egyik legjobb energiát adó kő, amely jótékonyan hat a termékenységre, a vérszegénység ellen is.

Citrin: Az ezotériában rendkívül fontos, energiát adó kő, és a legerősebb aura védő. Hasznos a cukorbetegség, a bél- és gyomorproblémák esetén. Jókedvet ad, segít a depresszió leküzdésében.

Larimár: A más néven delfinkő fokozza az öngyógyító erőt, élénkíti az agy tevékenységét. Főként a fej, a torok és a mellkas területére hat pozitívan.

Füstkvarc: Támogatást nyújt a káros hatások kiküszöböléséhez, a méregtelenítéshez. Hatékonyan fokozza a terhelhetőséget, és emellett segít a kikapcsolódásban is.

Hegyikristály: Mozgásba hozza a pozitív energiákat, a legerősebb ásvány a gyógyhatások területén. Fokozza a többi kő hatását, oldja a stresszt, élénkíti az immunrendszert.

A közérzet befolyásolása a színekkel, a csakrákon keresztül

Ha szeretne az életében valódi egyensúlyt teremteni, akkor mindenképp érdemes a csakrákról informálódni. Ha elég időt és figyelmet fordít az energiaközpontokra, könnyebben megszüntetheti a kiegyensúlyozatlanságot.

Az egyes csakrák egyedülálló energiát képviselnek, a jól megválasztott színek és ásványok pedig aktiválják a csakrákat. Lehetősége van egyszerű vizualizációkat, meditációkat végezni, amelyek sokat segítenek a jelenlegi problémák megszüntetésében, a boldogabb élet megteremtésében.

Az élet maga is energia, a csakrák pedig a színtiszta energia megnyilvánulásai. A tanítások többsége szerint hét fő csakrája van az embernek, amelyek a fejlődés folyamatát is jelképezik. Minden csakra egy-egy életterülethez tartozik, és erre jellemző frekvencián rezeg. Irányítják a hozzájuk tartozó szervek működését, és egymáshoz hangolják a saját működésüket is. Fontos velük foglalkozni, ugyanis csak így nyithatóak meg, ami elengedhetetlen az energia megfelelő áramlásához, a kiegyensúlyozott élethez.

Az egyes csakrákhoz rendelt ásványok fokozzák a hatékonyságot. A kristályok jótékony rezgéseket adnak, valamint felveszik a káros rezgéseket. A különböző színű kristályok más-más csakrákhoz kapcsolódnak, ezért érdemes erről részletesen tájékozódni. A kék akvamarin például a torokcsakrához tartozik, a zöld turmalin és a malachit a szívcsakra kövei, a vörös jáspis és a fekete turmalin pedig a gyökércsakra ásványai.

A létfontosságú energia áramlása megfelelően történik, ha minden csakraközpont tiszta. A kristályok kiválasztása általában egyezik a csakra színével, így egyszerű meghatározni, hogy mely területekre lesznek főként jótékony hatással az adott kövek. Ha terapeutaként tevékenykedik, nagy segítségére lehetnek a gyógyító ásványok az elzáródások eltávolításához, az energia szabad áramlásának visszaállításához.

Az ásványok és a spiritualitás  

Az emberek mindig misztikus erőket tulajdonítottak a kristályoknak. A régmúlt uralkodói, királyai is nagyra becsülték az ásványokat, ezekkel díszítették az ékszereiket, a tárgyaikat, a koronáikat. A pénz feltalálása előtt könnyen hordozható csereeszközként is kitűnően töltötték be a szerepüket. Amulettekként, talizmánokként örömmel használták ezeket.

Az ember rezgése instabil, befolyásolható, folyamatosan változik. Ezzel ellentétben az ásványok stabil rezgésekkel rendelkeznek, éppen ezért van rájuk nagy szükség. A spirituális tudatosság fokozásához, a megvilágosodás elősegítéséhez támogatást adhatnak a kristályok, hiszen a segítségükkel egyszerűbbé válhat a felsőbb énnel való kapcsolatteremtés. Már az is jó, ha a kezében tartja az ásványt, vagy a megfelelő testrészre helyezi. A pozitív hatása miatt folyamatosan növelhető a rezgés, ezáltal pedig könnyebben elérhetőek a célok.

Az ásvánnyal történő meditáció az egyik legegyszerűbb módja az energiájával való összekapcsolódásnak. Fontos, hogy az alkalmazást megelőzően sor kerüljön a tisztításra, hogy idegen hatásoktól mentes kristály álljon rendelkezésre. Lényeges a nyugodt környezet megteremtése, hogy zavartalanul sikerüljön meditálni. A meditáció gyógyító ásvánnyal egyszerű és nagyszerű módszer annak érdekében, hogy közelebb kerüljön az energiája, és át tudja venni a rezgéseit.

A spirituális gyógyhatással bíró ásványok közé tartozik többek között az ametiszt, a sugilit, a pietersit, a szelenit, a merlinit. A mágia világához csatolt, holdszerű kinézetű, egyedi merlinit támogatást nyújthat a különböző energia- és észlelési szintekre tartó szellemi utazásokhoz. Segít az üzenetek megértésében, amelyek különleges észleléssel érkeznek.

Viseljen gyógyító ásványokat egyedi kiegészítőkként!

A külső megjelenés bizonyára az Ön számára is fontos, ezért igyekszik az öltözetére, a stílusára kellő figyelmet fordítani. A ruhák, a lábbelik meghatározóak, és sokat számít, hogy milyen kiegészítőket használ. Rengeteg termék áll rendelkezésre, amelyek közül egyéni igények szerint lehet válogatni, azonban a legtöbb nem illik minden alkalomhoz. Az ásvány ékszerek sorából viszont bármit választ, büszkén hordhatja a legkülönfélébb ruházathoz.

Sokkal egyszerűbbé és gyorsabbá válhat az öltözet kiegészítése, ha ásványokból készült termékekkel teszi különlegessé a megjelenését. Attól függetlenül, hogy ünnepi alkalomra készül, dolgozni indul, kiemelkedő eseményt vár, vagy az otthoni mindennapokat szeretné vidámabbá varázsolni, a legjobb ötlet az ásvány ékszerek viselése.

Különleges jelenségek: az ásványok titokzatos fényei

Az ásványok a bolygón zajló lenyűgöző folyamatok, körforgások során születnek. Mindenki jobban tudja értékelni az egyedi vonásaikat, és könnyebb a valódi értékükkel tisztában lenni, ha megértésre kerül a Föld és a kristályok közötti kapcsolat. 

A Föld több rétegből áll, amelyek folyamatos interakcióban vannak egymással. Rengeteg kémiai reakció zajlik az elemek között, és ezek hatására jönnek létre többek között a kristályok is. Gyakran a forró magmával való érintkezés, valamint a felforrósodás, majd lehűlés váltotta ki a reakciókat. Előfordult, hogy a folyékony kőzetben buborékok keletkeztek, amelyek remek helyet adtak a kristályoknak. A hőmérséklet, a nyomás, a lehűlési folyamat üteme mind jelentős mértékben befolyásoló tényezők.

A fény kiemelt szerepet tölt be az életben. Nem csak abból a szempontból lényeges, hogy a világítás láthatóvá teszi a rejtett dolgokat, hanem pozitív hatása van élettani szempontból is.

Érdemes ezt a jelenséget az ásványok világában is vizsgálni, ugyanis sok esetben figyelhető meg a titokzatos fényük. Sokan nem is tudják, hogy a rengeteg pozitív tulajdonságuk között a világítás is érdekes.

Az ásványok különböző színekben világítanak, és hazánkban is számos területen felfedezhető ez a csodálatos látvány. Többek között a fluorit is tündököl a sötétben (attól függően, honnan származik, sajnos nem mindegyikről mondható el)  Bizonyára felmerül Önben a kérdés, hogy ez minek köszönhető. A kristályrácsukban idegen ionok találhatóak, amelyek lehetővé teszik a szép fény kibocsátását. Előfordulhat, hogy zárványok találhatóak az ásványban, amelyeknek köszönhetően szintén különleges szivárványos csillogás látható, mint például a kvarc esetében.

A hyalit is gyönyörű fényt tud produkálni az UV lámpa használata alatt, így látható az ásványok csodaszép világító színvilága.

Az ásványok és a feng shui kapcsolata

Sok ember életében meghatározó szerepet kap a feng shui, hiszen ezzel harmonizálható az energia áramlása önmagukban és maguk körül. Lehetősége van az otthona és a munkaterülete kialakításán változtatni úgy, hogy ez pozitív hatást gyakoroljon az egészségére, és boldogabb, szerencsésebb legyen.

Hogyan kapcsolódik a térrendezés a gyógyító ásványokhoz? A tér megfelelő berendezésének ősi kínai tudománya nagyszerűen alkalmazható a kristályok segítségével. A megfelelő módon történő elhelyezésükkel egyensúlyba hozható a személyes tér energiaáramlása.

Ha már tudja, milyen fekvése van az otthonának, vagy a munkakörnyezete berendezésére szolgáló ingatlannak, nem okozhat gondot a tanácsolt ásványok gondos elhelyezése. A nappali központi helyére célszerű a hegyikristályt választani, ami segít a teret megtisztítani. A spirituális kiteljesedéssel szorosan kapcsolatban álló ametisztet hasznos az északkeleti részre tenni. Délkeletre a rózsakvarcot, a bejárati ajtó közelébe a füstkvarcot, a déli részre és a dolgozószobába zöld jadet, a piritet pedig északnyugatra tanácsos tenni. A bejárathoz közeli szoba ablakpárkányába érdemes sárga tigrisszemet elhelyezni, ami az erő és a Föld energiájának összpontosítására alkalmas.

Ne csak a polcon gyönyörködjön a kristályokban!  

Tekintsen rájuk gyógyító ásványokként, amelyek sokat segíthetnek a mindennapi életében! Bármilyen területre szeretne pozitív hatást gyakorolni, és bármin igyekszik változtatni, ezek a csodaszép darabok támogatják a tervei megvalósításában. Orvosi kezelést nem helyettesítenek, de számos esetben fejtenek ki pozitív hatást. Éljen ezzel a nagyszerű lehetőséggel, válasszon a célnak megfelelően, és bízzon a gyógyító ásványokban!  

?>