Kárpát Gyöngye

Egyedi ásvány- és gyöngyékszerek

Tanzanit termékek

Ízületi gyulladásra, koleszterin-szint csökkentésére vagy a regeneráció segítésére használhatjuk.  Javítják az intuíciót és az önismeretet. Férfiaknál enyhítik a heregyulladást, segítenek potenciazavarok vagy egyéb szexuális problémák esetében.

Tanzanit csak Tanzániában található, egy nagyon kis bányászati ​​területen.

1967-ben kerültek elő Tanzániában a kékszínű, sötétpiros változatok (néha barnás elszíneződésű), melyek elszíneződését a vanádium és vas szennyeződés okozza, és a megtalálás helyéről a tanzanit nevet kapta. 2010-ben Tanzánia kormánya betiltotta a több mint 1 grammot meghaladó nyers kövek exportját. Értéke a színe és átlátszósága függvényében változik. A leggyakoribb a szürkés-kék változata, a liláskék színárnyalat már sokkal drágább. 

nyugati csillagjegy:  ikrek 

kínai csillagjegy:  ló

elem: föld, tűz

2018-ban  Elkészült az a hatalmas, 24 kilométer hosszú fal, amely a világ legritkább, a Földön egyetlen helyen előforduló ásványát védi.

A Kilimandzsáró közelében élő maszáj közösségek legendája szerint, a régi időkben nagy szárazság, majd tűzvész pusztított a területen. A tűz eloltása után a maszájok a talajban észrevették a gyönyörű, sötétkék színű köveket. Később bebizonyították, hogy a tanzanit több ezer évvel korábbi vulkánkitörésnek, illetve a hőreakciónak köszönheti létét. A tanzanitot jelenleg is csak ebben a térségben lehet megtalálni.

A világ meglehetősen későn, 1967-ben találkozhatott csak az értékes kövekkel, amikor is a maszájok megmutatták azok fellelési helyeit egy indiai drágakő-vadásznak.

Az értékes tanzanitot nagyon kedvelik mind az ékszerek készítői, mind azok viselői. Tanzánia országa jelentős bevételre tesz szert a csak a területén fellelhető ásványkincs értékesítéséből, a kormány pedig látványos lépést tett, hogy megvédje a bányászati területeket. Tanzánia kormánya a korrupcióellenes intézkedések részeként húzta fel a masszív létesítményt északi bányái köré (24 km), hogy megvédje a gyémántnál is ritkább drágakövet.

Könnyen lehet azonban, a tanzanithoz a jövőben a jelenleginél is szigorúbb keretek között lehet csak hozzájutni. Tanzániai kormány ugyanis bejelentette, befejeződött annak a falnak az építése, amely a tanzanitbányák és lelőhelyek védelmét szolgálja. A The Great Mirerani Wall átadását nagy felhajtás övezte, amelyre maga az ország elnöke is ellátogatott.

Találatok rendezése

Partnereink

?>