Kárpát Gyöngye

Egyedi ásvány- és gyöngyékszerek

Malachit termékek

A malachit rendkívül sokoldalúan gyógyít. A gennyesedések és a gyulladások minden fajtája ellen használhatjuk, pl.: mandula-, tüdő-, vese-, középfül-, fogínygyulladás. Erősíti a hasnyálmirigyet és segíti a szervezet méregtelenítését. Hatással van a szívcsakrára, erősíti a szívizomzatot. Női panaszok esetén szintén ajánlatos. Férfiaknál és nőknél egyaránt fokozza a termékenységet. A komoly betegségek esetében is segít, mindegy hogy daganatról, vagy Parkinson-kórról van-e szó. Segítségével feloldhatjuk a lelki blokádokat, a lelki sebek begyógyulnak.

Különleges drágakő, színe és szerkezetének rajzolata emelte a legszebbek közé. Színe zöld, feketészöld.

Különlegessége és ritkasága miatt nagyon értékes, magas árkategóriájú ásvány, ezért sajnálatos módon rengeteg utánzata van a piacon.

Nagyon érzékeny kő, ne érintkezzék vízzel!

nyugati csillagjegy:  mérleg, bika, skorpió, bak, vízöntő    

kínai csillagjegy:  kutya, kígyó, disznó, bivaly, tigris

elem: föld

Azurit - malachit:  erősíti az izomrendszert, a májat, jó hatással van a bőrre, a kóros sejtnövekedésekre. Lelki hatása: félelem, szorongás, türelem, hangulatingadozás.

Az azurit - malachit különleges ásványösszenövés. Rézlelőhelyeken vagy azok közelében  fordulnak elő együtt. Természetesen más ásványok is megtalálhatók velük, vörös Kuprit, barnás Limonit is. Nagyon kevés a lelőhelye, a csiszolható daraboknak meg elég magas az ára. Ezért készítettek már műgyantából utánzatokat. A kék műgyantába zöld Malachit darabokat szoktak belepréselni. Ezeknél éles vonalak a határok, nincs átmenet benne. Puha ásvány, kerülni kell vele a vizet, érzékeny a hőre és a savakra, forró fürdőkre.

 

?>