Egyedi ásvány- és gyöngyékszerek

Szépség, érték és egyediség minden ásvány ékszerben

Szépség, érték és egyediség minden ásvány ékszerben 
 

Kedveli a különleges kiegészítőket? Tökéletes ajándékot keres szerettei számára? Az év akár minden napján, bármilyen alkalommal viselheti az ásvány ékszereket

Rengeteg oka van annak, hogy az ásványok felkeltik az érdeklődést. Mindegyikben van valami, ami miatt az emberek késztetést éreznek arra, hogy közelebbről szemügyre vegyék, megtapintsák, és rendszeresen viseljék is ezeket. Ha megtetszik egy ásvány ékszer, amit szívesen visel, biztos lehet benne, hogy újabb darabokkal fogja a gyűjteményét gyarapítani.

A nők, a férfiak és a gyermekek körében egyaránt népszerű, egyedi, többféle formában, méretben kapható ásvány ékszerek gazdagabbá teszik a mindennapokat. A jól felszerelt webáruházamnak köszönhetően kényelmesen, bárhonnan megrendelhetőek. Ne hiányozzanak az Ön kelléktárából sem a megfelelő darabok!

Számos ok miatt megéri az ásványokból készült, szebbnél szebb termékek mellett dönteni:

  • Mutatósak, minden öltözethez illenek.
  • Rengeteg színben pompáznak.
  • Egyéni igény szerint választhatóak.
  • Akár szettben is beszerezhetőek.
  • Otthon és a kiemelkedő alkalmakkor is remek kiegészítők.
  • Gyógyhatást fejtenek ki különböző területeken.

Mit vegyünk figyelembe a megfelelő ásvány ékszerek kiválasztásához?

A legfontosabb, hogy olyan terméket válasszon, ami igazán tetszik Önnek. Nem célszerű mások véleménye alapján, általános elmélet szerint válogatni. Az ásvány ékszerek remekül illenek minden szetthez, valamint hozzájárulnak a testi és lelki egészség megőrzéséhez is. 

Sokat segíthetnek a gyógyhatásokról szóló leírások, a csillagjegyekkel, a csakrákkal kapcsolatos információk, de mindezek mellett nem szabad a saját, egyéni igényekről megfeledkezni. A cél és az egyéni adottságok miatt egyaránt lényeges a méret. Annak érdekében, hogy mindenki könnyen hozzájusson a számára tökéletes ásvány ékszerekhez, többféle méretben készült termékek várják. 

Mi alapján lehet egyszerűbben és gyorsabban választani?

  • A legközelebb álló szín, amely illik Önhöz és a ruhatárához is. A szín, a fény befolyásolja a hangulatot, a döntéseket, az érzelmeket, okozhat pozitív és negatív hatást is. Célszerű azokat az árnyalatokat választani, amelyek jó érzést váltanak ki.
  • Lényeges a forma, ami előre érdekesnek tűnhet, mégis van jelentősége. Más hatása van a különféle alakú termékeknek, mindenkihez másféle áll közel.
  • Sokat jelentenek az emlékek, ezért jó ötlet olyan ásvány ékszereket viselni, amelyeket szerettétől kapott, esetleg örökölt. Fontos, hogy kedves emlékekkel, kellemes érzésekkel társuljon a viselésük.
  • Milyen érzelmeket hoz felszínre a megtekintett ásvány? Ha úgy érzi, közel áll Önhöz, jól választ.

Melyik kézre érdemes az ásvány karkötőt felvenni?

Sokan gondolják úgy, hogy nem célszerű több ásvány ékszert egymás mellett viselni, ez azonban nem így van. Bátran felvehető egyszerre akár több kiegészítő is, amelyek kombinálva még különlegesebb megjelenést kölcsönöznek, és számos területre fejtik ki a jótékony hatásukat.

A test két oldalának eltérő jelentése van, és befolyásolhatják az eredményeket. A bal kéz a befogadást jelenti, ezért tanácsos olyan ásvány ékszerekkel gazdagítani, amelyek abszorbeáló jellegűek. A jobb kéz a küldést szimbolizálja, így a legjobb megoldás ezen a kézen adás céllal ásványokat hordani.

Ha főként a belső énre koncentrálva szeretné az életét pozitív irányba változtatni, lelki megerősítésre van szükség, akkor érdemes a bal kézre választani. Ha pedig a külső környezetre igyekszik pozitívan hatni, kiváló ötlet a jobb kézen ásvány karkötőt viselni.

Néhány példa: a fogadó bal kézre érdemes rózsakvarcot, citrint, jadet, kvarcot, turmalint beszerezni, a küldő jobb kézre pedig füstkvarcot, sugilitet, holdkövet, fekete obszidiánt.

Milyen megmunkálási folyamatot követően tarthat a kezében egyedi ásványt?

A különféle megjelenésű, más-más méretekben kapható ásványok több folyamaton mennek keresztül, mielőtt megrendelhetővé válnak. A bányászattól a webáruházban való megjelenésig hosszú munkafolyamat vezet. Érdemes erről is informálódni, hiszen így tudhatja meg, mekkora értéket tarthat a kezében egy ásvány ékszer formájában.

Az ásványok típusától függ, hogy milyen módon és mennyi idő alatt sikerül a legjobb eredményt elérni. Ettől függetlenünk nagyon fontos, hogy minden teendő elvégzése során betartsák a környezetvédelmi és az egészségügyi előírásokat.

A természetes előfordulási helyről kibányászott, nyers ásványok különböző területekről származhatnak, így hegyek, bányák, és más környezet is rejtheti ezeket. A korszerű, megbízható technikáknak köszönhetően nem okozhat gondot a legjobb módszer alkalmazása a minél egyszerűbb és gyorsabb munka érdekében. 

A nagyobb darabokat kisebb méretekre vágják, így könnyebb lesz a megmunkálás, a feldolgozást megelőző előkészítés. Ezt követően kerül sor az elválasztásra, az osztályozásra. Sok esetben nem maradhat el a mosás, amely során eltávolíthatóak a szennyeződések, a homok, a föld. Egyes ásványoknál kémiai feldolgozást alkalmaznak, így javíthatóak a tulajdonságok. Ezzel szebb megjelenés, tisztaság biztosítható, ami fontos az értékesítés alkalmával.

Mindezeket követően végzik a szakemberek a legfontosabb műveleteket annak érdekében, hogy egyedi, igazán különleges ásvány ékszerekkel tudjon Ön is gazdagodni. Precíz csiszolással, polírozással kímélhető a természetes csillogásuk. A polírozás lehetővé teszi, hogy erősebb legyen a fényük, és jobban átlátszanak.

Csiszolási módok:

Lényeges a különféle kövek sajátosságait figyelembe venni, ugyanis a keménységük, a színük mélysége, és más jellemzőik is eltérőek. Megkülönböztethető a fazettált, a sima, valamint a vegyes csiszolás.

A főként átlátszó drágakövekre, ékkövekre alkalmazott fazettált csiszolás a nagyszámú apró lapocskákról kapta az elnevezését.

A sima csiszolás során nem szakítják meg fazetták a kőfelület egyenletességét, lehet egyenes, domború vagy golyó. Ha golyócsiszolásra kerül sor, szükség van a nyers egyenlő oldalú kockára, aminek az éleit többször vágják ferdére, majd csiszolják. A befejező munkálat csiszolóedényben zajlik, speciális csiszolóanyagok segítségével.

Szükség lehet mindkét eljárásra is, ilyenkor vegyes csiszolásról van szó. Ezáltal a termék egyik része fazettált, a másik sima, gömbölyű vagy sík.

Rengeteg forma alakítható ki, így könnyen megvalósíthatóak az egyéni elképzelések. Az egyedi ásvány ékszerek ennek köszönhetően lehetnek mutatósak, különlegesek, és mindenki megtalálhatja a számára tökéletes darabokat.

Az ásvány ékszerek széles kínálatának biztosításához elengedhetetlen a fúrás is. Többféle eszköz áll rendelkezésre, amelyekkel precízen elvégezhető a feladat. A fülbevalók, a medálok, a karkötők készítéséhez egyaránt nélkülözhetetlen ez a módszer.

A webáruházamban találkozhat a sokrétű megjelenési formáinak köszönhetően széles körben népszerű, kimeríthetetlen alkalmazási területtel jellemezhető achát termékekkel is. Szebbnél szebb ásvány ékszerek készülnek belőlük, sok esetben festett formában állnak rendelkezésre.

Mit érdemes tudni a festett achátról?

 Festés útján kapható meg a tarka külső és az élénk szerkezet. Ez a művészet már a rómaiak körében is ismert volt, és több területen fejlesztették. Az achát egyes rétegeinek festhetősége eltérő a porozitástól, az opál- és víztartalomtól függően. A könnyen festhető rétegeket puhának, a festéket nehezen felvevő részeket keménynek nevezik a szakemberek.

A festést megelőzően meleg savban vagy lúgban kerül sor a tisztításra, majd elvégzik a vágást, a csiszolást, a polírozást.

Tehát hosszú munkafolyamat előzi meg az ásvány ékszerek eladását. Hozzáértő, felelősségteljesen és pontosan tevékenykedő szakemberek tesznek meg mindent annak érdekében, hogy csodaszép, időtálló, egyéni igényeinek minden szempontból megfelelő ásvány ékszereket tudjon viselni.Miért van jelentősége az ásványok színeinek?

Rendkívül változatosak a színek alapján. Az érzések és a színek között szoros összefüggés tapasztalható, ezért fontos, hogy ezt is figyelembe vegye a megfelelő ásvány ékszerek és más termékek kiválasztása során.

Bizonyára Önnek is vannak kedvenc színei, és a szeretteiről tudja, mely árnyalatokat részesítik előnyben. Érdemes eszerint válogatni, valamint azt sem szabad elfelejteni, hogy az egyes színekhez sajátos jelentéstartalmak, eredmények társíthatóak. Ezek érzelmeket és hangulatot tekintve is idézhetnek elő változásokat.

Az ásványok hatást fejtenek ki, és képesek a befolyásolásra a színük alapján. Nézzünk néhány példát erre, így könnyebben kiválaszthatja Ön is, hogy pontosan melyik szín mellett érdemes dönteni, főként akkor, ha többet is kedvel.

A kék színű ásványok a bizalmat jelképezik, segítenek az aggódást megszüntetni, a kommunikációt javítani. A sötétebb árnyalat lehetőséget nyújt az önbecsülés, a támogatás fokozásához. Érdemes kék színű ásvány ékszereket hordani, amelyek az őszinteség érzését keltik. Éppen ezért sokan választják a kéket egyenruhák, emblémák kivitelezéséhez is. A torokcsakrára fejtenek ki jótékony hatást.

A piros, a vörös ásványok utalnak a céltudatos életre, az örömöt, a jólétet szimbolizálják. Az összetartozást, a szeretetet jelképezik, bátorítanak és energiát adnak. A gyökércsakrára vannak hatással.

A fehér, az áttetsző ásványok a tisztaság, a tökéletesség szimbólumai. Az egyenlőségre, az igazságra, a békességre utalnak. A korona csakrára vannak hatással.

A lila ásványok kreativitásra ösztönöznek, védelmet biztosítanak, a békét és az egyensúlyt szimbolizálják. Nyugtatóan hatnak a mindennapi életben és az alvás során is.

A zöld ásványok a békét, a harmóniát képviselik. Bármilyen területen tapasztalható kimerültség, a zöld ezt ellensúlyozza, megszünteti. Összhangban van minden más színnel, a szívcsakrához kapcsolódik.

Egyes színek energiával töltenek fel, más típusok megnyugtatnak, ezért érdemes azt is megfigyelni, Önre milyen hatást gyakorolnak, melyik színek társaságában érzi magát a leginkább vidámnak, boldognak, kiegyensúlyozottnak. Nem utolsó sorban pedig a stílusa, a viselt ruhadarabok is meghatározóak lehetnek a megfelelő választásban. 

Bármilyen színek állnak Önhöz a legközelebb, érdemes informálódni arról, hogy mit jelképeznek. Az ásvány ékszerek sorában találkozhat mindenféle színnel, így ha csak az egyéni igényei szerint válogatna, akkor is hozzájuthat a tökéletes termékekhez.

Hatékony tisztítás, feltöltés

Annak érdekében, hogy pozitív hatást fejtsenek ki a viselt ásvány ékszerek, vagy a dekorációs elemként kihelyezett kristályok, elengedhetetlen a megfelelő tisztításuk. Nem kifejezetten a szennyeződések eltávolítására kell gondolni, hanem a spirituális jellegű megoldásra.

Az ásványok átveszik a rezgéseket, a negatív energiákat is magukba szívják, amelyektől meg kell szabadítani ezeket. A hosszú út során, mielőtt megérkeznek a leendő tulajdonosukhoz, számos környezeti hatásnak vannak kitéve. Ha emberekkel érintkeznek, szintén átvehetik a kedvezőtlen energiákat, amelyeket bizonyára Ön sem szeretne megtartani.

A vásárlást, a rendszeres viselést, valamint a gyógyítást követően is tanácsos a tisztítást elvégezni. Ha pedig nem használja a kristályokat, érdemes selyem- vagy bársonysálba becsomagolni. Ezáltal óvhatja ezeket a karcolódástól, az idegen kisugárzásoktól.

Hideg vagy enyhén langyos víz alatt egyszerűen tisztíthatóak néhány perc alatt. (Kivétel a porózus szerkezetű ásványok!) A Hold energiája segít a feltöltésben, a fogyó Hold lehetővé teszi a könnyebb elengedést, a növekvő Hold pedig támogatást nyújt a feltöltődéshez. A nagyszerű tulajdonságokkal rendelkező hegyikristály is sokat jelent ezen a területen, ugyanis más ásványokat mellé helyezve hatalmas energiával tölti fel ezeket. A füstölő és a fehér gyertya szintén használható az eredményes tisztítás érdekében.

Lényeges, hogy a tisztító, feltöltő folyamatokat megelőzően tájékozódjon az adott kristályok jellemzőiről, mert ennek alapján tudja eldönteni, melyik módszer a legmegfelelőbb. Vannak olyan ásványok, amelyek nem bírnak egy-egy hatást, emiatt mellőzni kell az alkalmazást. A vegyszerek és más maró hatású anyagok hamar kárt okozhatnak, ezért mindezektől fontos az ásványokat megóvni.

Az ásványok programozása a jótékony cél érdekében

A tisztítás, a feltöltés után következhet a programozás, aminek köszönhetően egyszerűbbé válhat a tervek megvalósítása az ásvány ékszerek segítségével. Fogalmazza meg a célt, a vágyott eseményt, majd vizualizálja is! Érezze úgy, mintha már meg is valósult volna! Fontos, hogy pozitív dolgokra koncentráljon.

Az egész világon nagyra becsülik a kristályokat

Örömöt adnak, színesebbé teszik a szürke hétköznapokat. A szebbnél szebb ásvány ékszerek ragyognak, felvidítják a viselőjét és másokat is. Díszítenek és gyógyítanak, így nők, férfiak, gyermekek számára egyaránt kitűnő viseletet nyújtanak. Minél többet tud a kristályokról, annál inkább élvezheti a jótékony hatásaikat. Fontos, hogy időt szakítson az gondozásukra, így hatékonyan nyelik el, valamint továbbítják az energiát.

A megmunkált, csiszolt darabok kifejezetten dekoratívak, és természetes formában is esztétikus megjelenést kölcsönöznek. Az ásvány ékszerek viselése visszavezethető akár a kőkorig, ugyanis a nők és a férfiak is örömmel helyeztek magukra egyedi darabokat. A talizmánok nem csak díszítettek, hanem védelmeztek is, távol tartották a bajt a viselőjüktől. 

Manapság ugyanezt az erőt hordozzák, ezért nem csak a külsejük alapján érdemes válogatni, hanem megéri minél több információt gyűjteni a különböző jótékony hatásaikról is. A pozitív energiák növelésében, a kiegyensúlyozottság megőrzésében, a gazdagság vonzásában, és számos más esetben lehetnek Önnek is a segítségére.

Miért érdemes az ásvány ékszereket a webáruházamból megrendelni?

A beszerzés legjobb helye az ásvány webáruház, ahol egyéni időbeosztása szerint, kedvére nézelődhet. Garantáltan valódi ásvány ékszerek állnak a rendelkezésére. Hiteles nagykereskedésből származnak a termékek, amelyekből egyéni kérés szerint is készülnek egyedi darabok.

A család minden tagja számára megtalálhatja a megfelelő ásvány ékszert. Bármilyen színeket, formákat kedvelnek, és bármekkora méretű ásvány karkötőt, láncot keres, könnyen hozzájuthat ásvány ékszer webáruházamban.

Színesebbé teheti a szürke hétköznapokat, kiválaszthatja az ünnepi napokra a megfelelő ajándékokat. Egyszerűen felkészülhet a kiemelkedő alkalmakra, ha a saját ruháihoz van szükség csodaszép kiegészítőkre. Megéri az ásvány ékszerek sorából válogatni, hiszen sokat adnak, hosszú időn keresztül biztosítják az egyedi megjelenést.

Kényelmesen, bárhonnan és bármikor lebonyolíthatja a rendelést. Ha az utolsó pillanatokban szeretne egyedi ajándékot, vagy örömmel bővítené a kiegészítői sorát, a legjobb helyen jár. Érdemes az ásványok gyógyító hatásaival is megismerkedni, így a dekoratív ékszerei nem csak az egyedülálló megjelenést biztosíthatják.

A kristályok egyik kitűnő tulajdonsága, hogy mindig találhat olyan termékeket, amelyek illeszkednek a pénztárcájához. Kisebb, közepes és nagyobb méretű különlegességek egyéni igény szerint választhatóak, így az árak is eltérnek.

Ékesítse magát, ajándékozza meg szeretteit, gyógyítson, és díszítse a környezetét ásvány ékszerekkel! Élvezze ki maximálisan a jelenlétüket a mindennapi életében! A legkülönfélébb formákban találkozhat ezekkel, amelyeket mindig magával vihet, nem csak otthon és a kiemelkedő alkalmakkor lehetnek csodálatos társai.

?>