Kárpát Gyöngye

Egyedi ásvány- és gyöngyékszerek

Kövületek termékek

Kövületek:  -   a Fakő vagy más néven kovásodott fa a jáspis, a kalcedon, ritkán az opál anyagával kitöltött képződmény. Megkövesedett kővé lett fa. A szerves farészek sosem alakulnak át közvetlenül kővé, hanem tulajdonképpen a fa formái és szerkezeti elemei maradnak fönn. Jó állapotú kovásodás csak akkor következik be, ha a fát elhalása után gyorsan befedi a finomszemcsés üledékes kőzet. Ezáltal a fa külső szerkezete mintegy negatív formában konzerválva megmarad az azt körülvevő kőzetben. A keringő vizek kioldják a szerves alkotórészeket és ásványi anyagokkal helyettesítik. Ez olyan lassan megy végbe, hogy a fa belső szerkezeti elemei, az évgyűrűk, a férgek furatai is megmaradnak. A kővé vált fák anyaga természetesen nem szenesedés, hanem különleges ásványok : pirit és markazit, opál, jáspis, kalcedon. A leglátványosabb rajzolatokat akkor adják a feldolgozott termékek, ha egy teljes törzset fűrészelnek lapokká és tökéletesen látszanak az erezetek és a kitöltő jáspis és kalcedon színpompája.    

Földelő hatású, segíti a regenerációt, a pihenést. Erősíti az idegeket, serkenti az anyagcserét. Megnyugtat, segít összeszedni magunkat és két lábbal állni a valóság talaján.

Megkövesedett fát már egy 4300 éves etruszk templomban is találtak kultikus tárgyként. A mai ezoterikus körök úgy tartják, hogy a megkövesedett fa az előző életeinkre való visszaemlékezést segíti.

nyugati csillagjegy: oroszlán 

kínai csillagjegy: majom     

elem: föld

                      –  ammonitesz: Az ammoniteszek (magyar kládnevükön előrenéző szifótölcséres lábasfejűek) kihalt tengeri állatok, a puhatestűek (Mollusca)törzsében a fejlábúak osztályába sorolt ammonoideák névadó alosztálya.                                          Maradványaik kitűnő korjelzők, mivel egy-egy nemük általában legfeljebb 1-2 millió évig élt;   Vázuk jellegzetes logaritmikus spirál. A ház egy primitív, hólyag alakú kamrácskából indult ki. Amikor az állat kinőtte                                              lakókamráját, másik építésébe kezdett, átköltözött a következőbe, ami már nagyobb volt, mint az előző. A korábbi kamra elzáródott egy kalcitlemezzel a későbbitől. A legkülső lakókamrát egy cső kötötte össze az összes                              korábbi kamrával, ez a szifó. Ezen keresztül idegek és erek futottak. Ezzel képes volt arra, hogy változtassa az elhagyott kamrák gáz-, és folyadék-összetételét. Így az ammonitesz a Nautilushoz hasonlóan lebeghetett és                              magasságot  változtathatott. A kamrák válaszfalainak és a ház külső héjának csatlakozása a loba (vagy lobus), rajzolatuk sokszor látható a fosszíliák felszínén. Ezek jellegzetes alakúak, olyannyira, hogy a                                                      csoport belső rendszerezésének alapját képezi.

Találatok rendezése

Partnereink

?>