Egyedi ásvány- és gyöngyékszerek

Saját elképzelés alapján készítem valódi ásványkövekből a fülbevalókat is.

A fülbevalókat különböző szemméretű ásványokból különböző hosszúságban készítem. Minden szerelék nemesacél, ami nem színeződik el és nem okoz allergiát. Egyedi elképzelés alapján vagy gyógyhatás szerint is elkészítem az ásvány fülbevalókat is. Keresd webáruházamat, ahol kedvedre válogathatsz és örömet szerezhetsz szeretteidnek is a valódi, gyógyhatású ásványékszerekkel.

Oldalak

A valódi ásványból készült fülbevalókhoz nemesacél vagy ezüst alapanyagokat használunk fel. Ezek a szerelékek nem okoznak allergiát. Az ezüst ékszereket nem szabad ezüst tisztító folyadékba mártani egy pillanatra sem, mert a szépen felpolírozott ásványokat is megmarja, amik nagyon csúnyák lesznek.

A fülbevalók elkészítése:  a kiválasztott hosszúságú szerelőpálcákra ráhelyezzük az ásványt, ami tetejére pici gyöngyöt fűzünk, hogy díszesebb legyen. Az 1 golyós fülbevalók a legtöbb esetben 

10 mm-es valódi ásványgolyókból készülnek, míg a két golyósak 6 és 8 mm-ek. Ez alól kivételek a ritka ásványok, amikből esetleg nagyobb alapanyag méretet nem lehet beszerezni, vagy olyan drága, hogy nem éri meg megvásárolni. Az ékszerekhez való alapanyagokat megbízható ásványszakértő által bevizsgált magyar nagykereskedésből szerezzük be.

A valódi ásványból készült fülbevalókhoz sokféle akasztót használunk. Nemesacélból két fajta biztonsági kapcsos akasztó áll rendelkezésre, továbbá a sima beakasztós változat, valamint az úgynevezett stekkeres megoldás. Amennyiben az elkészített fülbevaló akasztóját szeretné másikra cseréltetni, ezt a rendeléskor a megjegyzés rovatba legyen kedves feltüntetni.

A pötty ásványfülbevalókhoz mérettől függően olyan nemesacél talpat használunk, aminek a közepéről  tüske emelkedik ki a kosár felületéből. Ezáltal a félig fúrt  ásványgolyókat jobban fogja a tányérhoz a ragasztó. A ragasztó két komponensű, ez a legmegbízhatóbb. Sajnos nem lehet minden ásványból félig fúrt golyókat beszerezni, ezért a teljesen átfúrt golyókból készítjük úgy, hogy a látható furatba beleragasztunk kicsi ezüst stifteket.

Tisztálkodáshoz érdemes kivenni az ékszereket a fülből, mivel a víz a ragasztót meggyengítheti.

Ezen kívül vannak porózus szerkezetű ásványok, amik tönkre mennek, belsőleg sérülnek a víz hatására. 

Ezüst fülbevalók:  

Az ezüst pötty fülbevalók felét készen szerezzük be, ezeket nem tudjuk pótolni. Az ezüst pötty fülbevalókat, amik nincsenek foglalatban, a legtöbb esetben olyan ásvány golyóval készítették, ami nincs kifúrva,  így az ezüst talpnak sincs kiemelkedő tüskéje, ami jobban rögzíti az ásványgolyókat. 

Amikben látható szemből a kicsi ezüst stift, azokat tudjuk pótolni. A lógós fülbevalóknál az ezüst foglalatúakat készen szerezzük be. A foglalat nélkülieket tudjuk elkészíteni. Ezüstből is több fajta

akasztó áll rendelkezésre.

Ékszereinket viseljük szeretettel, becsüljük meg, vigyázzunk rá. Így nagyon sokáig viselhetjük kedvencünket. 

 

 

Találatok rendezése

Ásvány

Partnereink

?>