Kárpát Gyöngye

Egyedi ásvány- és gyöngyékszerek

Zafír karkötő

Ásvány: Zafír
Cikkszám:
CK-846

Ár: 34 100 Ft

Készlet: 1 db.

6 mm-es fazettált (sokszögűre csiszolt), sötétkék – kékesfekete ásványból készítettem.

Egyedi tervezés alapján készített kézműves ékszer.

A bölcsesség köveként ismert. Hatással van a fej egész területére (agy, szem, orr, torok, fül, haj) és befolyással van az ott fellépő betegségekre. Hatása kiterjed a gyomorra, a tüdőre. Segít az asztmás betegségek esetén. A látás javítására éppúgy használható, mint kötőhártya gyulladás ellen. A szívpanaszokat is orvosolja. Koncentráció javítására, szellemi zavarok esetében, veseműködés javítására, reumára szintén jó hatással van. A zafír hat a rákos daganatok minden fajtájára. Mentálisan nyugtatja az elmét, megszabadít a depressziótól.


A korund az oxidásványok közé tartozó ásványfaj. A vegyileg tiszta korund színtelen és áttetsző, de szennyeződések hatására elszíneződhet: vörös színű változata a rubin, kék változata a zafír, narancssárga változata pedig a padparadsa. A színtelen drágakőváltozata a leukozafír. A különböző korundfajták mind ugyanazon vegyi összetétel: Al2O3. A különbséget közöttük a szín teszi, amit szennyezőanyagok idéznek elő: a vas Fe2O3 alakjában van jelen a rubinban és a zafírban is. A zafír színét a vas mellett titán, a rubinét pedig minimális mennyiségű króm okozza. A zafírban a titán analitikailag is észlelhető, a rubinban a króm spektroszkópiai úton mutatható ki. A gyémánt után a legkeményebb ásvány. Nagy keménysége folytán tartós és ellenálló drágakő. Az egyes fajták és a különböző lelőhelyekről származó korundok nem egyenlő keménységűek.  A zafír nagyobb mennyiségben Thaiföldön (Sziám) és az Egyesült Államok Montana államában található.

Csuklóméret: a legkényelmesebb viselés érdekében mérd le szorosan a csuklódat egy mérőszalaggal. Nagyon fontos, hogy ne az órát mérd le, mert az eltérő anyag miatt nem azonos a két méret. A szükséges "lazaságot" hozzászámolom, így tökéletes lesz a méret. A webáruházban feltüntetett méretekben már a "lazaság" bele van számolva. Amennyiben még nagyobb "lazaságot" szeretnél, válassz nagyobb karkötőt, vagy egyedi megrendelés esetén jelezd e-mailben. Kérdés esetén állok rendelkezésedre.

nyugati csillagjegy: bika, szűz, nyilas, vízöntő, halak 

kínai csillagjegy: kígyó, kakas, patkány, tigris, nyúl 

elem: tűz, levegő