Kárpát Gyöngye

Egyedi ásvány- és gyöngyékszerek

Türkiz karkötő

Cikkszám:
CK-3691

Ár: 9 890 Ft

Készlet: 1 db.

A karkötő 16-17 cm-es csuklóra jó.

Türkiz karkötő természetes és valódi színében  Gömbölyített és szabálytalan szemei  0,7 – 0,8 cm közöttiek.

Egyedi tervezés alapján készített kézműves ékszer.

Hatása rendkívül sokrétű, leginkább azonban a torok tájékára és a légutakra hat, mindenféle tüdőbetegségekre, vagy akár nyelési zavarokra. Rezgése megnyitja a torokcsakrát, ezért a beszédhibákat is javítja. Hatással van ezenkívül az ízületekre, izmokra. Segíti a szervezet méregtelenítését, savtalanítását. Megszünteti a negatív lelki állapotokat, tisztítja az aurát.

Kékes-zöldes árnyalatú, rétegekben, gumókban előforduló drágakő, rendkívül kényes tulajdonságokkal. Mivel nincs tömör szerkezete (porózus, szivacsos), ezért könnyen kopik, nedvességet szív fel. Emiatt savak (még az izzadság is !) és lúgok (tisztálkodószerek)  hatására kifakulhat. Rendszeresek a barnás erezetek ( kőzet- vagy ásványerek). 

A türkiz a porózus kövek közé tartozik,és nem bírja a napsugárzást és a vizet.

Ami fontos, afrikai türkiz nem létezik! Amit ezen a néven árusítanak, az jobb esetben is csak földpátok keveréke lehet, amit befestenek türkiz színűre és nem rendelkezik a türkiz gyógyhatásával!

Csuklóméret: a legkényelmesebb viselés érdekében mérd le szorosan a csuklódat egy mérőszalaggal. Nagyon fontos, hogy ne az órát mérd le, mert az eltérő anyag miatt nem azonos a két méret. A szükséges "lazaságot" hozzászámolom, így tökéletes lesz a méret. A webáruházban feltüntetett méretekben már a "lazaság" bele van számolva. Amennyiben még nagyobb "lazaságot" szeretnél, válassz nagyobb karkötőt, vagy egyedi megrendelés esetén jelezd e-mailben. Kérdés esetén állok rendelkezésedre.

nyugati csillagjegy: bika, mérleg, nyilas, vízöntő, halak

kínai csillagjegy: kígyó, kutya, patkány, tigris, nyúl 

elem: víz, levegő