Kárpát Gyöngye

Egyedi ásvány- és gyöngyékszerek

Szibériai jáde szemcse karkötő hegyikristállyal

Ásvány: Jade
Cikkszám:
CK-4934

Ár: 4 450 Ft

Készlet: 1 db.

A karkötők különböző méretben készültek! A cm melletti kis nyíl rákattintásával lehet kiválasztani a kívánt méretet.

Csuklóméret: A női átlagos csuklóméret a 16-17 cm, a férfi átlagos csuklóméret a 17,5 -18 cm. Sajnos sokan nem mérik meg csuklójukat, így nem jó méretet rendelnek. Mérje le szorosan a csuklóját egy mérőszalaggal. Nagyon fontos, hogy ne az óráját mérje le, mert az eltérő anyag miatt nem azonos a két  méret.  A szemcsés karkötőket nem lehet pontosan bemérni, ezért szerepel dupla méret mellette. Ez a karkötő belső mérete, nem a hossza!!!   Kérdés esetén állok rendelkezésére.

Az ezotériában a jade erős hatással van a hólyag és a vese működésére, már a neve is ( közép-amerikai spanyol időszakból piedra de ijada =ágyékkő) innen származik, mert vesebántalmak ellen használták. Segít a méreganyagok kiválasztásában és elvezetésében, ezért remekül használható elhízás ellen is. A jade erősíti az idegeket. Feszültség és kimerültség esetén élénkítő hatású. Visszaadja belső békénket és nyugalmunkat. Tisztító-, védő kő, de egyben a szerencse kövének is tartják. Megszünteti az ingerlékenységet. Igen régóta népszerű drágakő, már az ókori Kínában nemzeti drágakőnek ismerték, mind a mai napig tart népszerűsége.

nyugati csillagjegy: bika, rák, mérleg, halak

kínai csillagjegy: kígyó, bárány, kutya, nyúl

elem: föld

 

1863-ban egy francia kutató kimutatta, hogy ezen az immár 7000 éve ismert, szívós kövön két különböző ásványt kell érteni: a nefritet, ami kalcium-magnézium szilikát, és a jadeitet, ami nátrium-alumínium szilikát.  Mivel megkülönböztetése nehéz, ez az oka annak, hogy a jáde szó amolyan összefoglaló fogalomként maradt meg.  A történelem előtti időben a jáde rendkívüli szívóssága miatt a világ minden részén keresett alapanyag volt. A Kolumbusz előtti Közép-Amerikában a jádét többre becsülték az aranynál. A spanyol hódítás következtében a jáde csiszolás fejlett művészete Amerikában egycsapásra megszűnt. Ezzel szemben Kínában sohasem szakadt meg ennek a művészetnek az ápolása. Kínában korábban csak nefritet munkáltak meg, de 150 éve a Burmából behozott jadeitet is használják.

A legfontosabb jadeit lelőhelyek: Burma (Tawmaw mellett), Kína (Kelet-Turkesztán, Tibet, Jünnan), Guatemala, Japán, Mexikó, Kalifornia.

A nefrit szívósabb és gyakoribb, mint a jadeit. lelőhelyei: Kína (Kasgar és Khotan mellett),  Bajkál-tó (orosz jáde) Új-Zéland, Tasmánia, Burma, Brazília, Kanada, Mexikó, Tajvan és Lengyelország.

Csuklóméret: a legkényelmesebb viselés érdekében mérd le szorosan a csuklódat egy mérőszalaggal. Nagyon fontos, hogy ne az órát mérd le, mert az eltérő anyag miatt nem azonos a két méret. A megadott méretek azt jelentik, addig a csuklóméretig  viselhető. Ez a karkötő belső mérete, nem a hossza!!!  Amennyiben  nagyobb "lazaságot" szeretnél, válassz nagyobb karkötőt. Kérdés esetén állok rendelkezésedre.

Ezeket is ajánljuk

?>