Kárpát Gyöngye

Egyedi ásvány- és gyöngyékszerek

Kalcit nyakék 2

Ásvány: Kalcit
Cikkszám:
CK-4419

Ár: 3 890 Ft

Készlet: 3 db.

A lánc kövei: kalcit és bronzit

A csavaros végű, 1 mm vastagságú acélsodrony, amit fehér színű műanyag bevonat borít, a bordás henger tekerésével nyitható. Hossza 45 cm. 

Kalcit: Jórészt kalciumból áll. Színe lehet színtelen, fehér, sárga, barna, vöröses, a kékestől a feketéig. A kalcium nélkülözhetetlen a szervezet számára, hisz olyan ásványról van szó, amely testünkben a leggyakrabban fordul elő tömegesen. Szükség van rá a véralvadáshoz, az idegrostok fejlődéséhez és fennmaradásához, a szabályos szívveréshez, a vas felszívódásához. Ennek megfelelően hatásos a csontritkulás, ízületi gyulladás, porckorong problémák, vastagbélbetegségek, csontvelőbetegségek, bőr vagy körömgombásodás kezelésében. A kalcit ezen kívül erősíti az immunrendszert, hajtóerőnket és emlékezetünket, megelőzi a mészhiányt. Az égési sérülések is gyorsabban gyógyulnak segítségével. Lelki síkon gondoskodik belső egyensúlyunkról, önbizalmat ad és segíti tetterőnket. A narancskalcit nagymértékben energizáló és tisztító kő, egyensúlyba hozza az érzelmeket, legyűri a depressziót. Hasznos kő a tanuláshoz is. Kisgyermekeknél támogatja a növekedést.

Bronzit: Fájdalomcsillapító és görcsoldó hatású. Segíti belső békénk megteremtését. Segít a problémák „kikapcsolásában”, így pihentető hatású. Lelki hatásai közül a védőkő tulajdonsága a legfontosabb, az átkok és rosszindulat ellen hatásos és fölerősítve visszaveri azokat az indító személyekhez, szellemekhez.