Kárpát Gyöngye

Egyedi ásvány- és gyöngyékszerek

Egyedi rubin és zafír ezüst fülbevaló

Ásvány: Rubin, Zafír
Cikkszám:
CK-12718

Ár: 16 800 Ft

Készlet: 2 db.

Különleges fülbevaló 4 mm-es rubinból és 8 mm-es zafírból készült ezüst alkatrészekkel

Az ár 1 párra vonatkozik! 

Rubin: Hatással van a szívre és annak betegségeire, valamint a vérre (akár leukémia). Véd az idő előtti öregedéstől. Új energiát ad, serkenti a sejtképződést, erősíti az immunrendszert. Jó a fertőzések minden fajtája ellen. Energianövelő. A gyökércsakrára gyakorolt hatása révén segíti az erotikát, óv a hibás szül(et)éstől, erősíti a méhnyakat, segít májgyengeség esetén, fokozza a teljesítőképességet. Erősíti az önbizalmat. Bőséget hozó kő. 

Zafír: A bölcsesség köveként ismert. Hatással van a fej egész területére (agy, szem, orr, torok, fül, haj) és befolyással van az ott fellépő betegségekre. Hatása kiterjed a gyomorra, a tüdőre. Segít az asztmás betegségek esetén. A látás javítására éppúgy használható, mint kötőhártya gyulladás ellen. A szívpanaszokat is orvosolja. Koncentráció javítására, szellemi zavarok esetében, veseműködés javítására, reumára szintén jó hatással van. A zafír hat a rákos daganatok minden fajtájára. Mentálisan nyugtatja az elmét, megszabadít a depressziótól.

A korund az oxidásványok közé tartozó ásványfaj. A vegyileg tiszta korund színtelen és áttetsző, de szennyeződések hatására elszíneződhet: vörös színű változata a rubin, kék változata a zafír, narancssárga változata pedig a padparadsa. A színtelen drágakőváltozata a leukozafír. A különböző korundfajták mind ugyanazon vegyi összetétel: Al2O3. A különbséget közöttük a szín teszi, amit szennyezőanyagok idéznek elő: a vas Fe2O3 alakjában van jelen a rubinban és a zafírban is. A zafír színét a vas mellett titán, a rubinét pedig minimális mennyiségű króm okozza. A zafírban a titán analitikailag is észlelhető, a rubinban a króm spektroszkópiai úton mutatható ki. A gyémánt után a legkeményebb ásvány. Nagy keménysége folytán tartós és ellenálló drágakő. Az egyes fajták és a különböző lelőhelyekről származó korundok nem egyenlő keménységűek.  A zafír nagyobb mennyiségben Thaiföldön (Sziám) és az Egyesült Államok Montana államában található

nyugati csillagjegy: bika, szűz, nyilas, vízöntő, halak 

kínai csillagjegy: kígyó, kakas, patkány, tigris, nyúl 

elem: tűz, levegő

Ezeket is ajánljuk

?>